sunnuntai 19. syyskuuta 2021

Seppeleen lasku Bjarne Westermarckin haudalle 18.9.2021

Bjarne Westermarckin kuolinpäivänä la 18.9. klo 14 järjestettiin haudan kukitus  Tuusulan kirkolla. Kukituksen jälkeen oli pienimuotoinen urkukonsertti Tuusulan kirkossa. 

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Sami Karhun tilaisuudessa pitämä puhe alla:

Arvoisat kuulijat

Bjarne Westermarckin perinneyhdistyksen puolesta tervetuloa tilaisuuteemme, jolla kunnioitamme Järvenpään perustajan Bjarne Westermarckin elämäntyötä.

Erityinen tervehdys ja kunnia suvun edustajille. On kruununa tilaisuuden päässä, että tulitte. 

Olen Sami Karhu, Bjarne Westermarckin perinneyhdistys ry:n varapuheenjohtaja.

Tämä tilaisuus kuuluu yhdistyksen tapahtumaketjuun Järvenpää 70 -juhlavuoden kunniaksi.

Juhlavuosi alkoi Bjarne Westermarckin syntymäpäivänä 15.1.2021 Järvenpäässä Bjarne Westermarckin muistomerkillä, Järvenpään kartanon miljöössä - nyt siis olemme järven toisessa päässä. Muistan tuolloin puhuneeni juhlapuheen posket ja sormet kohmeessa. Keuda tarjosi onneksi pian lämpimät tilat. Kerroimme tulevasta vuodesta. Myös tästä tilaisuudesta kerroimme, joka tuntui silloin vielä kaukaiselta. 

Näin olemme yhdeksässä kuukaudessa kiertäneet Bjarne Westermarckin elon taipaleen toiseen päähän, kun olemme kirkkomaalla hautakiven ääressä. Tässä on hartaita tunnelmia ja saa ollakin. Muistakaamme kuitenkin, että iloitsemme Westermarckin elämäntyöstä. Siis onnellisuuden ja kehitysoptimismin kautta olemme tänne kokoontuneet. 


Niin kuin Bjarnella, meilläkin on tuhat rautaa tulessa ja toivottavasti olemme myös syvimmiltämme ikuisia optimisteja. Ja miksipä ei. Sitä todistaa yhdistystoimintamme.

Yhdistyksemme tekee Bjarnen elämäntyötä tunnetuksi. Haemme kotiseutuhenkeä ja rakennamme Järvenpään identiteettiä, jotta hyvin viihtyisimme kotiseudullamme, osaisimme arvostaa hienoa elinympäristöämme ja kaiken hyvän päälle rakentaa kivaa ihmisyhteisoämme, Jäkeä! 

Tämä pienimuotoinen tapahtuma kantaa suurta henkeä.

Henkeä nostattaa myöskin ohjelmanumeromme kirkossa. Diplomiurkuri Katri Takala soittaa meille juhlamusiikkia.

Kiitos, että olette täällä. Sää jälleen suosii meitä. Pitäkäämme kiva kiireetön hetki.

Kiitos!