Jäsenkirjeet

               

 

 

 

 

 

Tervetuloa järvenpääläiseen kevääseen jäsenemme!

 

Ulkona paistaa aurinko ja kevät on kaupungissamme. Bjarne Westermarck -yhdistyskin tarjoaa tulevina viikkoina monenlaisia innostavia näkökulmia Järvenpäähän ja järvenpääläiseen kevääseen.

Kaupunkineuvos Erkki Kukkonen toimi Järvenpään kaupunginjohtajana 1993-2018. Moni onkin toivonut, että hän kertoisi kaupunginjohtajakautensa merkittävistä tapahtumista. Niinpä on ilo kertoa, että torstaina

11. toukokuuta on Erkki Kukkosen kirjan Mollista duuriin – 12 tarinaa Järvenpäästä julkaisutilaisuus Järvenpää-talon Juhani Aho -salissa klo 17.00. Tervetuloa mukaan tähän avoimeen yleisötilaisuuteen. Se on meille kaikille tärkeä, sillä Bjarne Westermarck -yhdistys on kustantanut kirjan.

Erkki Kukkonen esittelee kirjaansa perjantaina 12. toukokuuta Järvenpään Suomalaisessa kirjakaupassa klo17.00. Mollista duuriin -kirja on myös näyttävästi esillä Järvenpää-päivänä lauantaina 13. toukokuuta. Tervetuloa yhdistyksemme pisteelle Järvenpää-päivänä! Yhdistyksemme sihteerille Tiia Östbergille (tiia.ostberg@gmail.com) voit kertoa, jos haluat tulla pisteellemme töihin.

Suosittu Järvenpään kaupunkipolku järjestetään lauantaina 29.4. klo 10-13. Lähdemme Järvenpään kirkon Kansakoulunkadun puoleiselta parkkipaikalta. Opastetulla kierroksella näemme vanhaa ja uutta Järvenpäätä, puistoja ja patsaita sekä kuulemme kaupungin historiaa. Osallistujat saavat Järvenpään kaupunkipolku -opaskirjasen. Oppaana neljän kilometrin kierroksella on Tuula Siltasari-Peltonen.

Westermarckin arvorakennukset ja Taidemäki -kävelykierros on keskiviikkona 7.6. klo 17. Lähdemme opastetulle kierrokselle Westermarckin puiston Myllytien puolelta. Kokoontuminen Emil Cedercreutzin hevospatsaalla. Tapaamme kierroksella Bjarne Westermarckin tädin, taiteilija Helena Westermarckin. Hän kertoo elämästään Cooperin huvilan puistossa. Kierros päättyy Järvenpään Taidetaloon. Puolentoista tunnin kierroksen oppaana on Tuula Siltasari-Peltonen. Kaikki kävelykierroksemme ovat maksuttomia.

Vinkkinä vielä Kotitalousopettajaopiston puisto. Johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu kertoi esitelmässään Keski- Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudasta uutisen: Saaren kartanon puutarhaoppilaitoksen opiskelijat ovat aloittaneet puiston hoitamisen ja kehittämisen. Ihana kävelykohde meille kaikille!

Kevätterveisin,

Tuula Siltasari-Peltonen puheenjohtaja

 

https://bjarnewestermarckinyhdistys.blogspot.com


           


Heleää helmikuuta hyvä jäsenemme,

 
Vuotemme on käynnistynyt vauhdikkaasti. Kestävän elämäntavan messuilla Järvenpää-talolla Bjarne Westermarck -yhdistyksen pisteellä kävi paljon ihmisiä. Keskustelimme, vastailimme moninaisiin kysymyksiin ja myimme innolla tuotteitamme.

 
Myös YTM Tuomas Toivosen Karhu-luento keräsi monikymmenpäisen joukon kiinnostuneita kuulijoita Järvenpään kirjaston Tyyni Tuulio -saliin.

 
Tästä on nyt hyvä jatkaa Järvenpäästä eduskuntaan -keskusteluun.
Ehdokkaiden taustaryhmät ovat valinneet sunnuntaina 5.3.2023 klo 15-17 Järvenpää-talon Juhani Aho -salissa järjestettävään keskusteluun osallistujansa.
He ovat aakkosjärjestestyksessä: Annamari Brandao (KD), Petri Graeffe (KOK), Antti Heikkilä (Keskusta), Kirsi Janhunen (Liike Nyt), Tiia Lintula (Vihreät), Eemeli Peltonen (SDP), Jorma Piisinen (PS) ja Lotta Vainiola (Vas).
Järvenpäästä eduskuntaan -keskustelun vetää yhdistyksemme hallituksen jäsen Sami Karhu.
Samia avustaa aikataulun hallinnassa hallituksemme jäsen Tomi Passi. Myös yleisö voi osallistua keskusteluun kysymyksillään. Ja koko porukalle heittää omia huumorilla höystettyjä havaintojaan kotiseutumme tunnettu trubaduuri Mikko Perkoila. Tule mukaan keskusteluun ja tuo ystäväsikin!

 
Jo tiistaina 7.3. siirrymme henkisesti Järvenpään kartanon alueille. Yli 12 000 ammatillisen opiskelijan Keudalla on 10 toimipistettä Keski-Uudellamaalla. Niistä kolme ja hallinto sijaitsevat Järvenpäässä.
Johtaja Riikka-