Jäsenkirjeet

 

 

 

Hei Bjarne Westermarck -yhdistyksen jäsenet,

Olipa mukava nähdä monia teistä yhdistyksemme kevätkokouksessa 14. maaliskuuta Järvenpää-talolla. Vilkkaassa keskustelussa tuli esille hyviä ideoita, joita pyrimme toteuttamaan toiminnassamme.

Järvenpään museopalveluiden päällikkö Jaana Tamminen kertoi kokouksen alussa kaupungin museokohteiden toiminnasta. Hän toivoi Taidemuseon kävijämäärän nousevan entisestään ja mainitsi, että aktiiviset alakoululaiset ovat yhdessä Taidemuseon kanssa perustaneet museokerhon.

Tulevana lauantaina 6.4. Taidemuseossa avautuu ”Sävelten arkkitehtuuria – Villa Kokkonen kotina” -näyttely. Jaana Tamminen kutsui kaikki Bjarne Westermarck –yhdistyksen jäsenet näyttelyn avajaisiin klo 14-16.

Arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli vuonna 1967 Villa Kokkosen taiteilijakodiksi ystävälleen säveltäjä Joonas Kokkoselle. Näyttely kuvaa kiinnostavasti ystävysten suunnitteluprosessia ja Villa Kokkosta. Se on avoinna elokuun loppuun.

Hyviä tilaisuuksiamme on toivottu uusittaviksi.
Ensimmäisenä toteutamme FT, kulttuurihistorioitsija Riikka Hjeltin esitelmän:
Lepolan isäntä arkkiatri Otto E.A. Hjelt – katsaus elämään ja toimintaan.
Tilaisuus on torstaina 25.4. klo 18.00 Järvenpää-talolla.

Tuusulassa asuneen arkkiatri Otto E. A. Hjeltin syntymästä tuli viime vuonna kuluneeksi 200 vuotta. Hjelt oli Suomen autonomian ajan viides arkkiatrin arvonimen saanut henkilö. Hän toimi muun muassa Helsingin yliopiston patologisen anatomian ja valtiolääketieteen professorina ja vaikutti merkittävästi suomalaisen terveydenhuollon lainsäädännön kehittämiseen. 1860-luvulta eteenpäin Hjelt asui Tuusulassa Lepolan tilalla, jonka ympäristöön muodostui myöhemmin Tuusulanjärven taiteilijayhteisö. Hjelt oli aktiivinen suomalaisuuden puolestapuhuja ja osallistui myös Tuusulan kunnallispolitiikkaan.

Kotiseutuneuvos Tuula Siltasari-Peltonen opastaa lauantaina 6.4. klo 10-13 Järvenpään kaupunkipolku -kävelykierroksella osallistujia tutustumaan historiallisiin ja uusiin kohteisiin. Kokoontuminen on kirkon Kansakoulunkadun puoleisella parkkipaikalla. Neljän kilometrin kierros on maksuton ja osallistujille jaetaan Järvenpään kaupunkipolku -opas.

Tavataan huhtikuun kiinnostavissa tilaisuuksissa!
Tiia Östberg, puheenjohtaja

 

 ...............................................................................................................................................................